Ekologisk pumpasoppa med äpplen, för 4 pers

Ekologisk pumpasoppa med äpple för 4 personer.
Pumpasoppa med äpple är en härlig upplevelse nu när hösten är här. Ingefära och vitlök ger både karaktär är bra mot förkylning. Pumpa innehåller fler vitaminer och mineralämnen än de andra gurkväxterna, och är en bra källa till C-vitamin och B-vitamin.
Vi väljer alltid ekologiska, kravmärkta och närodlade råvaror.
1 pumpa
2 äpplen
2 vitlöksklyftor
2 skivor ingefära
2 dl vatten
En halv citron
Persilja
2 dl Crème Fraiche, Skånemejerier har en ekologisk!
Så här gjorde Ecoliving.se
1. Tvätta pumpan ordentligt, skala och skär i bitar. Värm en kastrull och tillsätt lite smör, hackad ingefära och vitlök.
2. Lägg i pumpabitarna i kastrullen, tillsätt vatten. Salta och peppra efter smak, koka med stängt lock ett par minuter. (ca 5 min).
3. Tvätta och skala äpplena och riv dem. Tillsätt i soppan. Koka ytterligare i ca 5 min.
4. Rör om med en träsked hacka lite på pumpan så den löses upp. Här kan man efter smak och tycke bestämma hur mycket pumpan ska lösas upp och bestämma soppans konsistens.
5. Tillsätt crémefraiche rör om och pressa citronen i soppan.
6. Servera soppan med lite persilja på. Till soppan passar ett fint ekologisk valnötsbröd.