Ekologisk pumpasoppa med äpplen, för 4 pers

Varje vecka kommer vi på Ecoliving.se laga en ekologisk maträtt och dela med oss av våra upplevelser och recept. Ni får gärna maila in tips till oss på [email protected] Igår lagade vi en ekologisk pumpasoppa med äpple.

Ekologisk pumpasoppa med äpple för 4 personer.

 

Pumpasoppa med äpple är en härlig upplevelse nu när hösten är här. Ingefära och vitlök ger både karaktär är bra mot förkylning. Pumpa innehåller fler vitaminer och mineralämnen än de andra gurkväxterna, och är en bra källa till C-vitamin och B-vitamin.

 

Vi väljer alltid ekologiska, kravmärkta och närodlade råvaror.

1 pumpa

2 äpplen

2 vitlöksklyftor

2 skivor ingefära

2 dl vatten

En halv citron

Persilja

2 dl Crème Fraiche, Skånemejerier har en ekologisk!

 

Så här gjorde Ecoliving.se

1.      Tvätta pumpan ordentligt, skala och skär i bitar. Värm en kastrull och tillsätt lite smör, hackad ingefära och            vitlök.

 

2.      Lägg i pumpabitarna i kastrullen, tillsätt vatten. Salta och peppra efter smak, koka med stängt lock ett par            minuter. (ca 5 min).

 

3.      Tvätta och skala äpplena och riv dem. Tillsätt i soppan. Koka ytterligare i ca 5 min.

 

4.      Rör om med en träsked hacka lite på pumpan så den löses upp. Här kan man efter smak och tycke             bestämma hur mycket pumpan ska lösas upp och bestämma soppans konsistens.

 

5.      Tillsätt crémefraiche rör om och pressa citronen i soppan.

 

6.      Servera soppan med lite persilja på. Till soppan passar ett fint ekologisk valnötsbröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0